Spareribs

Kutt løk, chili og hvitløk og fres lett i en kjele, ha så i alt krydderet og fres litt til, ha i eplesideredikk og kok ned. Tilsett så tomatpuré, hakkede tomater, sirachasaus, soyasaus og brunt sukker. Kok opp og kjør med stavmixer. Del kjeribs i 8 biter og gni marinaden godt inn.

Dette er selvfølgelig best hvis man gjør dagen før, så smakene trekker godt inn i kjøttet. Grill kjøttet på grillen eller ha det i ovnen på 200°C i ca 10 minutter.

Ha eggeplomme, dijonsennep, sitronsaft og salt i et litersmål. Kjør sammen med stavmixeren og spe med oljen til det blir tykt, rør så inn rømmen. Del potetene i små biter, og bland inn majones, kapers, små sylteagurk, persille og vårløk.

Server gjerne med grillet mais og litt ekstra bbq-saus.

BBQ-SPARERIBS MED MAIS OG POTETSALAT
1 SIDE KJERIBS CA 2 KG 2 FED HVITLØK
1 SS SIRACHASAUS
1 STK GUL LØK
4 SS HAKKEDE TOMATER 1 SS TOMATPURÉ
3 SS EPLESIDEREDIKK
1 SS KORIANDERFRØ
1⁄2 CHILLI
1 SS RØKT PAPRIKAPULVER 1 SS BRUNT SUKKER
3 SS SOLSIKKEOLJE
2 SS SOYA SAUS
1 EGGEPLOMME
2 SS DIJONSENNEP SAFT AV 1⁄2 SITRON 2 TS SALT
3 DL OLJE
4 SS RØMME
8 NYPOTETER KOKTE
1 SS KAPERS
1 SS HAKKET SMÅ SYLTEAGURK 1 SS HAKKET PERSILLE
3 SS HAKKET VÅRLØK