Salat

Kok byggperlene i 15 minutter på svak varme, og avkjøl i rennende vann.

Visp sammen ingrediensene til vinagretten og la den stå (kan gjerne gjøres dagen før). Bruk gjerne dine favorittgrønnsaker. Tomater grovkuttes, rødløk, gulrot og reddik skjæres i tynne strimler, vårløk kuttes i ringer, aspargesbønner kokes i lettsaltet vann i 2 minutter før de avkjøles. Strimle speket kjekjøtt eller annen god skinke, f.eks. Santa Kristina fra Tynset.

Vend salat og grønnsaker lett i vinagretten, dryss over bygg- perlene og speket kjøtt, topp med smuldret Ren geitost fetatype.

SALAT MED BYGG OG SPEKET KJØTT
100 G BYGGPERLER 2 DL GOD EPLEMOST LITT GURKEMEIE
VINAGRETTE:
1 SITRON (SAFT OG SKALL) 1 SS GOD HVITVINSEDDIK
1 SS HONNING
1 DL GOD OLIVENOLJE
SALT OG PEPPER
2 SS FINKUTTET BASILIKUM
100 G TOMATER
1 RØDLØK, GULROT OG REDDIK 2 STK VÅRLØK
100 G ASPARGESBØNNER 200 G BLANDET SALAT SPEKET KJEKJØTT ELLER ANNEN GOD SKINKE
150 G REN GEITOST FETATYPE