Roastet Kje

Ta det utbenede kjelåret og brett det utover, kutt bort litt av de tykkeste bitene inni, for så å finkutte de.

Bland det finkuttede kjøttet med sitronskall, sort pepper og persille, salt låret godt inni og fyll med det opphakkede kjøttet.

Rull så låret opp og bind med hyssing. Brun av i en stor stekepanne og stek videre i ovnen i 120°C til en kjernetemperatur på 52°C.

Ta så ut og la det hvile i 15 minutter.

Skrell og kutt kålrot, sellerirot og gulrøtter i terninger. Legg i en ildfast form og smak opp med salt, rosmarin, olivenolje og pepper.

Bak på 180°C i 15 minutter.

ROASTET KJELÅR MED ROTGRØNNSAKER OG POTET
1 STK KJELÅR UTBENET SKALL AV 1⁄2 SITRON
10 G PERSILLE
2 TS SORT PEPPER
1⁄2 KÅLROT
1/2 SELLERIROT
3 STK GULRØTTER