Pizza

Bland væsken i det tørre og elt rolig i 10 minutter. Sett så opp farta, og elt kjapt i 5 minutter. Deigen skal være glatt og smidig. Dekk bollen med et klede og hvil deigen i 3 timer. Lag 6 emner som rulles runde. Legg de på en smurt tallerken, og dekk med plast. Settes så på kjøl for modning. Bør stå minst 24 timer, gjerne lengre.

Sett ovnen på 250 grader over/undervarme og bruk gjerne pizzastein, eller varm plate. Deigene bakes ut så tynn som mulig, i godt med mel. Rist av overflødig mel, og legg deigen på et bakepapir. Smør på et tynt lag med saus, og legg 30-40 g Ren geitost fetatype jevnt utover. Toppes med hva man måtte ønske. Flytt bakepapiret med pizza kjapt over på stein/plate, slik at stekingen blir intens og bra. Stekes til gylden.

PIZZADEIG FOR LANGTIDSHEVING
PIZZADEIG, 6 EMNER: 500 G KALDT VANN
3 G GJÆR
750 G HVETEMEL
20 G HAVSALT
HVIT SAUS TIL PIZZA:
1 BOKS CREME FRAICHE 1 SS HVITLØK
1 SS HVITVIN
1 SS OLIVENOLJE
1 TS TØRKET OREGANO SALT OG PEPPER
REN GEITOST FETATYPE OG VALGFRI TOPPING