Kjeribs

Del kjeribben i 4 stykker, og temperer til romtemperatur, dette så kjøttet skal steke jevnere, og kjappere, så du slipper å brenne det. Smør den inn med solsikkeolje og salt godt. Legg på en varm grill og snu kjeet hver 30 sekund på alle flater, gjenta dette i 6 omganger. Ta av kjeet, smør det igjen inn med olje og dryss på krydderet før du griller det i 2 x 30 sekunder. Ta av grillen, dryss over finhakket persille og la det hvile i 10 minutter. Del så kjeet mellom bena og dander på fat.

Bak potet i ovnen på 180°C i 1,5 t på en seng av grovsalt. Snitt potetene i et kryss på toppen, ha i smør, rømme og hakket gressløk.

Bak betene sammen med poteten med skall. Når betene er ferdige, avkjøl og skrell med en kniv, og riv betene i små fine stykker. Smuldre over osten og smak til med salt, pepper, hvithvinsedikk og olivenolje.

KRYDDERGRILLET KJERIBS MED BAKT POTET OG RØDBETSALAT MED FETAOST
1 STK HELT KJERIB
10 G KNUSTE KORIANDERFRØ 5 G KNUSTE FENIKKELFRØ
2 G GROVMALT SORT PEPPER 10 G FINHAKKET PERSILLE SALT
SOLSIKKEOLJE
4 STK STORE POTETER 4 SS RØMME
4 TS SMØR
GRESSLØK
GROVSALT
3 MEDIUM STORE BETER
100 G REN GEITOST FETATYPE SALT
HVITVINSEDIKK
PEPPER
OLIVENOLJE