Kjelår

Dette er en tradisjonell italiensk oppskrift hvor de vanligvis bruker kalv, men på grunn av kjeets milde flotte smak egner kje seg kanskje enda bedre i en slik rett. Brun av kje låret med salt i noen minutter.

Hakk hvitløk og løk fint og fres lett i olivenolje, ha i hvitvinsedikk og kok ned. Ha så i tomatpuré, hakkede tomater, vann, det hvite fra purreløken og krydderet, smak opp med salt etter ønske.

Legg så låret opp i sausen og kok dette i ovnen med lokk på 180°C i 3 timer.

Serveres med potetpuré. Kok potetene møre, og hell så av vannet, la vannet dampe bort og tilsett melk og smør. Moses sammen og smakes til med salt.

KJELÅR MED MARG OG KNOKER
1 STK KJELÅR
2 STK LØK
3 FED HVITLØK
3 SS HVITVINS EDIKK 2 TS SORT PEPPER
4 STK LAURBÆRBLAD
2 KVASTER ROSMARIN
4 DL VANN
2 SS TOMATPURÉ
1 BOKS HAKKEDE TOMATER 1 STK PURRELØK
1 DL OLIVENOLJE
SALT
16 STK MANDELPOTETER 3 DL MELK
100 G SMØR
SALT